איך להכין פופקורן מצוין?תירס גרעיני פופקורן

פופקורן יכול להיות חטיף בריא, מזין וזול. השאלה כיצד מכינים אותו?
פופקורן איכותי תלוי במרכיבים, באופן ההכנה ובאיכות הגרעינים:
איכות הגרעינים: בארץ ישנו גידול של פופקורן וישנו יבוא של פופקורן.
על פי נסיוננו ישנן שנים בהן תוצרת הארץ היא באיכות מעולה, וישנן שנים שהיא נופלת מאיכות הפופקורן המיובא.

המשך קריאה

מה זה סירפופ?

סירפופ קורן - סיר יחודי לקבלת אפקט חום מירבי. הסיר כולל מנגנון ערבוב פשוט וחכם המונע הדבקות או חריכה של גרעינים.
מנגנון הערבוב מאפשר שימוש בכמות שמן מינימלית. חצי כוס גרעיני פופקורן, 1-3 כפות שמן, ופחות משלוש דקות קליה מפיקים 5 ליטר פופקורן.

 

 
המשך קריאה
הוראות ניקוי לסיר הפופקורן:
  • לאחר השימוש יש לנגב את הסירפופ במגבת נייר.
  • במידה משתמשים במתכונים הכוללים סוכר או תבלינים אחרים, יש לשטוף את הסירפופ במי סבון חמים.
    מאחר וידית הסירפופ עשוייה עץ , לא מומלץ להכניס את הסירפופ למדיח את הכילים.
  • מאחר והסירפופ עשוי אלומניום דק, יש לאחסן את הסיר במקום ראוי מבלי שיהיה חשוף ללחצים ומעיכות.
  • אחריות המוצר היא ל- 90 יום מיום הקניה. האחריות אינה כוללת מקרים של שבר או מכות.
  • יש לצרף את חשבונית הקנייה בזמן הפניה לשירות.
שאלות טכניות ניתן להשאיר בפורום .
המשך קריאה

כיצד מתפוצץ הפופקורן?

 
על פי הפולקלור של כמה שבטים אינדיאנים ישנן רוחות החיות בתוך כל גרעין של פופקורן. רוחות אלו חיות בתוך ביתן בשקט ובשלווה. אך אם מחממים אותן, הן מתחילות להתרגז. ככל שהחום עולה, כך עולה גם רוגזן של הרוחות עד שלבסוף הן קופצות ויוצאות מתוך ביתן. למרות שכנראה אין רוחות בתוך גרעיני פופקורן, עדיין יש בתוכם כמות מים קטנה המאוכסנת בתוך כדור של עמילן.  לחות זו בתוך הגרעינים נעה סביב 14% ממשקל הגרעין.
 

 

המשך קריאה

 


• הכנסו לסירפופ 1- 3 כפות שמן
    
• הכניסו חצי כוס (כ- 60 גרם שזה כמעט כוס יד פעמים מלאה) גרגרי פופקורן מובחרים
    
• הדליקו את הכיריים לחום בינוני- גבוה
    
• סובבו את הידית במשך כל זמן הקליה
    
• הסירו מהכיריים כשקולות הפיצוחים מתחילים להפסק
    
• אין לסובב את הידית בכוח
    
מיד בתום ההכנה יש  יש לרוקן את הסיר מיד 
 
חשוב!
יש לתת לפופקורן להתקרר מאחר והלחות עדיין גבוהה כדי להמתין 2 דקות ואז הפופקורן נעשה יותר פריך.
    
• ניתן להוסיף מלח לפי הטעם
 
 

 
 

 

המשך קריאה

אנו בסירפופ מאמינים שהמוצר ישמח אתכם לאורך זמן ושתוכלו להכין את הפופקורן הטוב ביותר שניתן לעשות.

להלן מספר טיפים בכדי לשמור על תקינות הסיר:

  • לאחר השימוש יש לנגב את הסירפופ במגבת נייר.
  • במידה משתמשים במתכונים הכוללים סוכר או תבלינים אחרים, יש לשטוף את הסירפופ במי סבון חמים.
  • מאחר וידית הסירפופ עשוייה עץ , לא מומלץ להכניס את הסירפופ למדיח את הכילים.
  • מאחר והסירפופ עשוי אלומניום דק, יש לאחסן את הסיר במקום ראוי מבלי שיהיה חשוף ללחצים ומעיכות.

אחריות המוצר היא ל- 90 יום מיום הקניה.

האחריות אינה כוללת מקרים של שבר ו/או מכות ו/או מעיכות.

יש לצרף את חשבונית הקנייה בזמן הפניה לשירות.

אנא זכרו לשמור על נקיון הסיר.

במידה ונתקלתם בבעיות טכניות, אנא שתפו אותנו על מנת שנוכל לשפר את השירות.

אנו מקוים שתהינו מהמוצר.

--צוות סירפופ

המשך קריאה

סירפופ ידידותי לסביבה

הכנת הפופקורן בית הינה ידידותית יותר לסביבה:

- פחות אריזות נייר וקופסאות

- ללא שימוש בכימיקלים 

- ללא שימוש בטפלון או במוצרים השומרים על נייר השקית מחום המיקרוגל

- חסכון של אנרגיה בהכנת הפופקורן.  דקה וחצי בסירפופ בהשוואה לבין 3-5 דקות בסיר רגיל או במיקרוגל

- אחוז פיצוח גרעינים גבוה הרבה יותר בהשוואה לסיר רגיל או מיקרוגל 

 

אנא עזרו לשמור על הסביבה למען הדורות הבאים

המשך קריאה

 פופקורן הוא ללא ספק טעים, אך גם מסייע להרזיה וכמובן שעדיף על כל חטיף או ממתק אחר מבחינה בריאותית מכיוון שבכוס פופקרן יש רק 31 קלוריות שמורכבות משומן, חלבונים ובעיקר פחמימות.

המקרה המוכר ביותר בו פוקפורן סייע להרזיה הוא המקרה של הכוכבת מדונה, שבצעירותה  היתה חסרת אמצעים ונהגה לאכול רק פופקורן. מדונה גילתה עד כמה מסייע הפופקורן הטעים והזול להרזיה והבינה שמדובר בדיאטה של ממש. היא צרכה פופקורן כארוחת בוקר, פופקורן לצהריים ופופקורן כארוחת ערב ורזתה המון ואופן מהיר. אחריה מפורסמים רבים ואנשים בכל רחבי העולם החלו להשתמש בפופקורן לצורכי דיאטה והמאכל האהוב הפך מחטיף לתפריט של ממש.

הרזיה מאכילת פופקורן

 חשוב לדעת שכדי שפופקורן ייסיע בהרזיה יש לאכול רק אותו ומומלץ לשתות איתו כ-10 כוסות מים ביום, תה צמחים בלי תוספות של סוכר וסודה אם אוהבים. כדאי להימנע מלשתות את המשקאות הממותקים או המוגזים למניהם כדי לסייע לדיאטה להצליח. בנוסף, יש להקפיד על פעילות גופנית, לטובת המטרה ובכלל.

מומלץ להתעמל מינימום 30 דקות ביום ועד כמה שאפשר. חשוב יותר לדעת שדיאטה כזו נחשבת לפחות מומלצת וכמובן שאין להמשיך לתקופת זמן ארוכה, התפריט בכזו דיאטה מורכב ממזון אחד בלבד ואינו מספק את כל מה שחיוני לגופנו. בגלל שמדובר בדיאטה בה מרזים במהירות רבה כל כך ושלא ממלאת את כל הצרכים של גופנו, יש להוסיף לתפריט מינרלים וויטמינים וכדאי להתייעץ על כך עם גורם מוסמך.

אחרי כשבוע יגיעו תוצאות הרזיה להן חיכינו ולא כדאי להמשיך או להתמיד בדיאטה יותר מזמן זה גם בגלל שאחרי שבוע התפריט ישעמם ולא כדאי שימאס מהפופקורן הטעים, אך בעיקר כדי לא להזיק לבריאות ולשמור על הגוף. זיכרו, הרזיה זה לא הכל בחיים. דיאטה לזמן ממושך יותר מורכבת מהמון מזונות ותורמת גם היא להרזיה, אומנם לא במהירות הבזק של דיאטת פופקורן, אך היא עדיפה וחיונית הרבה יותר. על כל מי שצריך דיאטה כדאי ועדיף להתייעץ עם המומחים בתחום, כדי לא להזיק לעצמו וכדי לשנות את הרגלי האכילה שלו לזמן ממושך ולא לתקופת זמן מוגבלת, כי זוהי המטרה העיקרית של דיאטה נכונה.

לסיכום

כל תפריט המורכב ממזון אחד בלבד אינו מומלץ כלל, לא חשוב עד כמה הוא בריא או טעים. תפריט כזה מהר מאוד מאוס ומשעמם, מגביל ולא מועיל לגופנו. פופקורן הוא גם טעים וגם בריא, לכן כדאי ואף רצוי לאכול אותו במקום כל אותם חטיפים ומתוקים הידועים כמשמינים ומלאי שומן רווי, אך כדאי להימנע מלאכול רק אותו. כדי להרזות יש לפנות לאיש מקצוע שיתאים את התפריט שלכם רק לכם כי התזונה שלנו מבוססת על תפריט שמשתנה מאדם לאדם בהתאם לגילו, משקלו, מצבו הבריאותי ועוד.  

המשך קריאה

 

B2ap3 Thumbnail Popcorn Compareלאחר מספר נסיונות נוכחתי לדעת ששמן הקנולה של שמן זית הוא הטוב ביותר. אמנם הוא יקר מידי באופן ניכר לעומת שמני קנולה אחרים אבל הוא גם טעים יותר ולטענת היצרנים גם בריא יותר מאחר והוא מתחמצן פחות בטמפרטורות גבוהות. לגבי איכות הגרעינים אין שינוי מהותי. עדיין הגרעינים של מיה/רמי לוי הם הטעימים ומתפצחים בתורה הטובה ביותר. יש רק הערה אחת , האריזה של הגרעינים אינה חזקה והיא נקרעת לכן מומלץ להעביר את הגרעינים לכלי סגור.

המשך קריאה

הכל מקריות בחיים. ההורים נתנו לי צנצנת דבש טרי מהמכוורת בניר גלים. אחי נתן לי רימונים מהעץ. וכך על השיש נחים בצוותא הרימונים ודבש. הגעתי הבייתה רעב וישיר פניתי לסירפופ והתחלתי לעשות פופקורן כרגיל. לאחר כדקה אני מסתכל על השיש ורואה את הדבש וחושב לעצמי "למה לא?" 
וכך כף של דבש עפה לה לתוך הסיר.

 

סקרנים?  

 

 ובכן נראה לי שעליתי על משהו נחמד. קצת דומה לפופקקורן מתוק אבל יש לו טעם יחודי. כף אחת לא מספיקה ונראה שכדאי להכניס שתיים. 

ההכנסה לקראת סוף הקליה (לאחר כדקה) ובסוף יש להוסיף מלח לפי הטעם. להמתין קצת שיתקרר וייהפך לפופקורן קראנצ"י. 
החדשות הטובות הרבה יותר קל לנקות את הסיר מאשר לנקות אחרי סוכר. חדשה נוספת - לא מרגישים טעם של שמן לאחר כמות גדולה...

 

 

בתאבון ושנה טובה.

 

המשך קריאה

הוראות ניקוי לסיר הפופקורן:

לאחר השימוש יש לנגב את הסירפופ במגבת נייר.

במידה משתמשים במתכונים הכוללים סוכר או תבלינים אחרים, יש לשטוף את הסירפופ במי סבון חמים.

מאחר וידית הסירפופ עשוייה עץ , לא מומלץ להכניס את הסירפופ למדיח את הכילים.

מאחר והסירפופ עשוי אלומניום דק, יש לאחסן את הסיר במקום ראוי מבלי שיהיה חשוף ללחצים ומעיכות.

המשך קריאה

כן - "גרעיני תירס תפוחים" זה פופקורן בלשון החוק. (תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון אזהרה מסכנת חנק), התשס"ו 2006) ואם בחוק עסקינן לפי הפרסומים ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה את חוק "הפופקורן", שיאפשר להכניס פופקורן ומזונות שונים לקולנוע ולמופעים. בעלי בתי הקולנוע מן הסתם יתנגדו בשל הסיבה הבאה:
- עלות מיכל של 2 ליטר פופקורן בקולנוע נעה בין 15-20 ש"ח.
- עלות ק"ג גרעינים פחות מ- 10 ש"ח
- מקילו גרעינים ניתן להכין כ-30 ליטר פופקורן
- יוצא שעלות הכנת 2 ליטר (+ שמן וגז בכמויות זניחות) היא פחות משקל אחד.

אתם משלמים פי 15-20 ממחיר עלות הייצור ללא עבודה.

עכשיו אתם מבינים למה בעלי בתי הקולנוע מתנגדים?

וזה לא הסוף: בבתי הקולנוע נוטים להמלחת יתר של הפופקורן לטעמי. אני לא יודע אבל אחרי שאוכלים פופקורן מלוח יתר על המידה חייבים הרבה שתייה.... גם השתייה בבתי הקולנוע יקרה להחריד.

המשך קריאה

מנסיון, עדיף שלא לנקות את הסיר במדיח הכילים. הידית של הסיר עשוייה מעץ שלא כל כך אוהב את החומרים החריפים של המדיח. כמו כן לפעמים גוף הסיר מלבין קצת ומאבד את הברק. עדיף לנגב עם מטלית נייר או לשטוף עם מים וסבון בכיור.

המשך קריאה

בדקתי לאורך זמן כמה סוגי שמנים בפיצוח פופקורן. מצאתי ששמן קנולה של שמן זית טעים. לכן התקשרתי לשרות הלקוחות שלהם ושאלתי מה ההבדל בין השמן שלהם לשמנים אחרי שניתו להשיג אותם זול יותר.

נאמר לי שכל שמן שמחחמים מתחיל להחמצן. תהליך זה גורם לטעמים שונים. בשמן קנולה של עץ הזית מוסיפים ויטמינים לשמנים על מנת לעקב את תהליך החימצון.

מצד שני באתר של סופרסל כתוב שאין ממש הבדל בין השמנים השונים בתנאי שהם באים מחברות אמינות.

שורה תחתונה: מה מתאים ביותר לשימוש בסיר הפופקורן? נסו שמן קנולה של עץ הזית ומיד אח"כ שמן רגיל.

אני הבחנתי בהבדל.

המשך קריאה

 

איך מקבלים פופקורן פריך? קריספי?

בגרעיני הפופקורן ישנה לחות שגורמת להם להתפוצץ בעת החימום. איך אנו יכולים לצמצם את הלחות ולקבל יותר פריכות , קריספיות לאחר הקליה?

 

מאחר וישנם מספר משתנים התלויים בעוצמת הכיריים, סוג הפופקורן וכמות השמן, מובאים להלן מספר צעדים העשויים לצמצם את הלוחת ולהגביר את הקריספיות :

 

1. יש לוודא שאתם משתמשים בסוג טוב של פופקורן.

2. יש לוודא שהקיטור יוצא בעת הקליה דרך הפתחים. ניתן לפתוח חריץ של דלת המכסה על מנת להגביר את האיורור.

3. למרות שהקליה דורשת חום רב, ישנם כיריים עם מבערי טורבו המגיעים לביקוע בתוך 60 עד 75 שניות. במקרה שכזה יש להוריד קצת את עוצמת האש על מנת לתת לגרעינים להתבשל קצת יותר. זמן ביקוע אופטימלי הוא בערך 90 שניות.

4. יש להוריד את כמות השמן במידה ואוכלים מיד. לצריכה מאוחרת יותר נא להגדיל את כמות השמן.

 

המשך קריאה

אריקה היל חשפה בחדשות הלילה של -CNN, ראיות לכך שפופקורן במיקרוגל עשוי להזיק לבריאות שלכם. בכתבה התגלה כי חומצת Fluorooctanoic נמצאה רמות גבוהות בשקיות מיקרוגל של פופקורן.

 

חומצת Fluorooctanoic , אשר מוספת לשקיות פופקורן במיקרוגל ומהווה ציפוי עמיד, מתפרקת על פופקורן כאשר השקית מתחממת, ולאחר מכן היא נספגת לתוך זרם הדם ונשארת שם זמן רב. חומר כימי זה התגלה כמסרטן בחיות מעבדה. ה-FDA

בוחן את השפעת החומר הכימי זה לעומק.

 

בנוסף לבעיה לעיל, הסוכנות להגנת הסביבה (EPA) לומדת בעיה אחרת הקשורה לתבלין החמאה בשקיות המיקרוגל. לפי דו"ח של NDTV.com : "נמצא כי חשיפה מאדים של תבלין החמאה בשקיות מיקרוגל של פופקורן, קשורה למחלות ריאה נדירה בה נדבקו עובדים במפעלים במיזורי, אילינוי, איווה נברסקה." החברות המיצרות חומרי טפלון כימיים מזיקים, הצהירו שהן יפסיקו את הייצור עד לשנת 2015.

 

אז מה אפשר לעשות בינתיים? פופקורן בסיר!

מקור: גסי ריי www.associatedcontent.com

 

המשך קריאה

 

חלק עיקרי מה"ידע" איך להכין פופקורן טעים הוא לדעת את התזמון המדוייק של הפסקת הקלייה. בדרך כלל עם הנסיון מגיע הידע: לא מורידים את סיר הפופקורן מהאש לאחר שנסתיימו כל קולות הפיצוח אלא כמה שניות לפני כן. הדרך הטובה היא להגביהה אתהסיר קצת מעל האש לעוד שניה או שתיים כדי לתת מספיק חום לאחרוני גרעיני התירס להתפוצץ, ואז מייד לרוקן את הסיר לכלי גדול ולתת לפופקרן להתקרר ולהתייבש למשך 2-3 דקות. כמו תבשילים אחרים, במידה ונשהה את ההורדה מהאש יותר מידי, הפופקורן יצא יבש מדי.

--

 

המשך קריאה

במקרה נדיר וידית הסירפופ אינה מסתובבת בקלות גם כשהסיר ריק, יש:

 

1. לפתוח את הבורג המחבר בין הצור האנכי ובין גלגל השיניים,

2. להרים קצת את הציר אל תוך הבורג,

3. לחזק את הבורג.

 

הגובה הנכון של הציר הוא שתיי הערבוב יסתובב הכי נמוך שאפשר מבלי לגעת בתחתית הסיר. התייל אמור לסובב את גרעיני הפופקורן בתחתית הסיר. אין חשיבות לכיוון הסיבוב.

המשך קריאה

על פי האתר eFluxMedia.com מחקרים שנערכו לפני כשנה מראים שחומרי טעם מלאכותיים בטעם חמאה שמוסיפים לפופקורן בשקיות עלולים לגרום למחלת ריאות obliterative bronchiolitis. נמצא כי החומר דיאצטיל diacetyl ,עשוי לגרום לאותה מחלה .

על מנת להינות מיתרונות הפופקורן ולשמור על אורח חיים בריא מומלץ להכינו רק עם רכיבים טבעיים ודיאטטים - מעט שמן גרעינים ומעט מלח.

המשך קריאה

 

הדרך הטובה ביותר לנקות את הסיר היא באמצעות מגבת נייר אחרי כל שימוש. יש לשמור גם על דפנות סיר הפופקורן נקיות.

במידה וסיר הפופקורן ממש מלוכלך, ניתן לנקות באמצעות מים חמים וסבון כילים.

המשך קריאה

 

b2ap3_thumbnail_youtube-sirpop.png• הכנסו לסירפופ 1- 3 כפות שמן
• הכניסו חצי כוס גרגרי פופקורן מובחרים
• הדליקו את הכיריים לחום בינוני- גבוה
• סובבו את הידית במשך כל זמן הקליה
• הסירו מהכיריים כשקולות הפיצוחים מתחילים להפסק
• אין לסובב את הידית בכוח
• יש לרוקן את הסיר מיד ולתת לפופקורן להתקרר
• ניתן להוסיף מלח לפי הטעם

 

בתיאבון!!

 

המשך קריאה

 

כניסות %1sLawry's הוא מלח תיבול מצויין למגוון מאכלים ובגלל זה פופקורן. לאחרונה הייתה לי בעיה להביא את זה מארה"ב מאחר ובשדה התעופה התייחסו אליו כחומר חשוד....

מאוד שמחתי לראות שכרגע ניתן לרכוש בסופרסל, המחיר בשמיים אבל נזה נשאר לאורך זמן.

b2ap3_thumbnail_lawrys-salt.jpg

 

המשך קריאה

לאלו מכם שנוסעים לארה"ב כדי להכנס למרכולים השונים ולהצטייד בתבליני פופקורן מיוחדים. קיבלתי השבוע כמה ביינהם תערובת של טעם נאצ'ו וגבינת צ'דר, והטעם השני תערובת של שום וגבינת פרמז'אן. שניהם דרך אגב כשרים בהשגחת ה- CRC.

המשך קריאה

 

אמנם מדובר רק באבטיפוס נסיוני והמתכון אינו "מדעי".

מכניסים שמן לסיר וכף של טחינה גולמית. מערבבים כרגיל הפיצוח לוקח כמה שניות יותר אבל הפופקורן שיוצא "חבל על הזמן" דומה למרקם וטעם של פופקורן בטעם במבה.

החום צריך להיות קצת יותר נמוך מרגיל.

 

המשך קריאה

אני אוהב פופקורן. זה קל להכין, זה חם, זה מריח נפלא, וזה טבעי. פופקורן הוא חטיף בריא עשיר בסיבים. על מה צריך להקפיד?

יש להשגיח שכמות השמן והמלח תהיה נמוכה.

פופקורן עשיר בפחמימות (עמילן) ויש להתייחס איליו בהתאם:  אם אנו מתכננים לאכול פופקורן כדאי לוותר על הלחם או הבורקס (בטוח) באותו הערב.

אחת התכונות הבריאות של הפופקורן היא צורת אכילתו. מאחר ופופקורן נאכל לאורך זמן היא מלווה בתחושת שובע.

 

המשך קריאה

 

הפעם זה הגיע לי בהפתעה. מאחר ונגמר לי מלאי הפופקורן הייתי צריך איזה שקית דחופה כדי להשקיט את הקריז...

אשתי הייתה בסופר והביאה לי שקית של גרעיני פופקון של סופרסל. כשראיתי זאת אמרתי לה אה.. זו לא איכות טובה. וטעיתי. מה זה טעיתי בגדול. התחלתי להכין ומאחר ויש לי נסיון הכנה של מאות רבות של סירי פופקורן שמתי מיד לב שהזמן שלוקח לגרעינים בדרך כל להתפוצץ (כדקה וחצי) עובר ולא קורה כלום. לאחר עוד כ- 20 שניות התחילו הפיצוצים. וכשאני אומר פיצוצים אני מתכוון לכך. רעש חזק הסיר כולו רוקד. הפופקורן יצא עם תפרחת גדולה מהרגיל וטעם טרי טרי. חבל על הזמן. מיד בדקתי את השקית וראיתי שזה מיוצר על ידי מיה אך עם תאריך תפוגה מאוחר יותר מהשקיות של מיה. כנראה משלוח חדש.

הפעם סופרסל לקחו את הבכורה ובגדול. (דרך אגב גם המחיר היה פחות מ-10 ש"ח לקילו)

 

המשך קריאה

הפתיעו אותי במסיבת יום הולדת במיקס של פופ קורן ועוגיות אוראו:
שוברים כ-12-13 עוגיות אוראו בתוך שקית. מערבבים את פירורי העוגיות עם 2-3 כפות קקאו וקצת מלח בקערה קטנה. מכינים פופ קורן בסיר על אש בינונית ולא גבוהה מאחר וצריך להוסיף כ- 4 כפות סוכר תוך כדי ערבוב. מיד לאחר גמר הפיצוח יש לערבב את תערובת העוגיות עם הפופקורן.

מאוד טעים אבל צריך לאכול מהר כי העוגיות מתרככות עם הזמן.

ן.

המשך קריאה

 

פריכות הפופקורן או הפופקורן הקראנצ'י תלוי באיכות הגרעינים בראש וראשונה. גם בכמות השמן. מיד כשמוציאים מהסיר עדין ישנה הרבה לחות בסביבה שצריכה לצאת החוצה. לכן מומל להמתין כ- 2 דקות עד שהפופקורן יתקרר והלחות תעלם.

לאחר מכן במידה והפופקורן עומד הוא מתחיל לספוח אויר ולאט לאט הוא מתחיל לאבד מהפריכות שלו. במידה ואנו רוצים לשמור את הפופקורן לזמן ארוך יותר יש להוסיף שמן שישמור על רמת פריכות גבוהה. כמו כן יש לסגור את הפופקורן בשקית.

 

המשך קריאה

iבכן זה עדיין אינו מתכון, אבל יצא לי לאכול פופקורן טבול בקטשופ. היה לי מאוד טעים אבל ישנה בעיה של מרקם. (צריך לאכול את זה עם מזלג) אולי למישהו יש איזשהו רעיון איך ניתן לשלב את שני הטעמים?

המשך קריאה

איך אומרים "מאיגרא רמא לבירא עמיקתא" .  יום שישי, רצים לסופר לעשות השלמות. לא אין לי כח לרוץ לרמי לוי בשביל כמה לחמניות, ארגז קולה ושקית של גרעיני פופקורן. 
אוי איזה טעות!!!!

לחמניה של 100 גרם במגה עלתה לי 3 ש"ח - צדק חברתי! 
ארגז של ששית קולה זירו עלה לי 38 ש"ח - צדק חברתי!
שקית של גרעיני פופקורן עלתה כ- 11 ש"ח - סביר אבל מסתבר ששילמתי על איכות של גרעינים ששוה לא יותר מ-6-7 ש"ח ולהלן הפירוט:

שני הסוגים נארזים על ידי סוגת. בדקתי 2 אריזות: אחת של סוגת בתוקף עד יוני 2012 ואחת של מגה בתוקף עד אוגוסט 2012.
מה להגיד: בהמשך לאיכות המתדרדרת של גרעיני הפופקורן של סוגת האריזה של מגה אפילו יותר גרועה:

גודל הפיצוח = בינוני
קרנצ'יות = בסדר
הטעם = נורא - יש טעם לוואי של מין סוג של עובש. עצמתי את הטעם והיה לי זיכרון של בית אריזה ישן או מכון תערובת מלא שקים ואבק ויונים מתעופפות.

חברים יקרים לי נראה שפשוט הסחורה לא טרייה. בשלב זה אני נשאר עם גרעיני מיה.

שבת שלום

המשך קריאה

 

נמאס לכם כל ערב לאכול את אותו הטעם? חברים, אני שמח לבשר שמצאתי מתכון מצויין לפופקורן. מתכון המתאים לטעם הישראלי: לא אין מדובר בפופקורן בטעם חומוס אלא, שימו לב:

 

פופקורן בטעם זעתר

 

פופקורן עם קצת מלח ועם הרבה זעתר הוא שילוב שהולך מצויין. הטעמים משתלבים משלימים זה את זה בצורה יוצאת מן הכלל.

 

 

להכנה:
3 כפות שמן
2 כפות זעתר
חצי כוס גרעיני פופקורן
מלח לפי הטעם

 

 

 

להדליק את הכיריים על חום גבוהה, להכניס את השמן, הזעתר והפופקורן ולסובב.
להמתין כדקה וחצי את גמר הפיצוח.
לרוקן לקערה
להוסיף מלח לפי הטעם.

 

שימו לב - יש להמתין לפחות 2 דקות עד שהלחות תצא. בזעתר ישנו לחות נוספת כך שחייבים להתאפק ולא לזלול עד לייבוש וקבלת פריכות.

 

הצלחה מובטחת!

 

המשך קריאה

רכיבים:

0.5 כוס סוכר
כף סירופ תירס
כף מים
חצי כפית תמצית ווניל
2 כפות שמן (או חמאה)
קצת מלח

בסיר קטן יש לחמם את הרכיבים על אש בינונית במשך כ- 6 דקות. במקביל יש להכין פופקורן בסירפופ כרגיל. יש לרוקן את הפופקורן לקערה גדולה, ולצקת את רוטב הקרמל על הפופקורן המוכן תוך עירבוב. יש להמתין שהפופקורן יתקרר ויתייבש, ולפורר את הגושים הגדולים.

אין צורך להגיש - זה בטוח ייגמר לפני כן...

המשך קריאה

 

החומרים:

1/2 כוס פופקורן (160 גר')
3 כפות שמן
2 כפות סוכר (ניתן להשתמש גם באבקת סוכר)
כפית קנמון
מלח

 

בקערית קטנה מערבבית את הסוכר הקינמון וקצת מלח. מכינים פופקורן בסיר על פי ההוראות. בגמר ההכנה מורידים מהכיריים ומרוקנים מיד לקערה גדולה. מערבבים היטב עם תערובת הסוכר והקינמון.

המשך קריאה

על פי ידיעה ב- Ynet  בית משפט בקולורדו קבע כי הכימיקל דיאצטיל, המוכנס לשקיות פופקורן למיקרוגל, הוא האחראי למחלת ריאות כרונית בה לקה צרכן אמריקני. הוא יפוצה ב-7.2 מיליון דולר, אותם ישלמו יצרנית שקית הפופקורן ורשת הסופרמרקטים שמכרה את המוצר. תביעות נוספות הוגשו בתי משפט באיווה ובניו-יורק. הצרכן האמריקני על פי ABC  אכל שתי שקיות פופקורן מהמיקרוגל ביום, ולקה בקשיי נשימה שנקראים "ריאות פופקורן" שנגרמים מהדיאציטיל.

על פי אתר ויקיפדיה האיחוד האירופי אסר על שימוש בדיאציטיל כחומר טעם. 

בתאבון...  :-(

 

 

המשך קריאה

חברים יקרים יש שינויים.

סוגת: לאחר כמה עונות מאכזבות רכשתי שתי שקיות של סוגת. חשבתי שיכול להיות שינוי כי היצרן טרח והדביק מדבקה המעידה שמדובר בסוג טוב יותר. ובכן במקרה זה יש אמת בפרסום. הפופקורן האמת טרי יותר ללא טעם לוואי שהיה בעבר. התיישבתי על קערה של פופקורן וניסיתי לפרק את התכונות לגורמים: מבחינת גודל הפופקורן הוא טוב יותר בהשוואה לסוגת מלפני כמה עונות אך אין הבדל משמעותי ביינו לבין מיה.

מיה:  יש לי הרגשה וקשה לי לאושש אותה שהגרעינים של מיה ירדו באיכות. לפני מספר עונות ממש התרגשתי לספר לכם על התפרחת הגדולה והטעם מצויין. שלא תבינו אותי לא כהלכה, האיכות עדיין טובה אבל לא מה שהייתה לפני מספר חודשים. 

להזכירכם קיימים בשוק סוגים נוספים הנארזים בידי שתי החברות, כמו רמי לוי ושופרסל הנארזים על ידי מיה ומגה שנארז ע"יה סוגת כמדומני.

תתי הסוגים לא נבדקו.

  סוגת מיה  
טעם 8.6 8.5  
גודל 8 8  
פריכות 8.5 8.4  
       

 

 

 

המשך קריאה
  • סיוע בהפחתת ה- LDL הכולוסטורול הרע
  • שיפור תהליכי עיכול ותפקוד מערכת העיכול
  • הקלה בטחורים
  • מניעת סרטן המעי הגס
  • הסיבים התזונתיים מתנפחים בקיבה עם ספיחת חומרים אחרים ומספקים הרגשת שובע לאורך זמן רב
המשך קריאה
  • 0.5 כוס גרעיני פופקורן
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • חטיפי חמאת בוטנים
  • 2 כפות חמאה
  • מלח לפי הטעם

הוראות: מכינים פופקורן על פי ההוראות . בעודו חם, מכניסים את חטיפי חמאת הבוטנים ומערבבים.

בכלי אחר ממיסים את החמאה ואת אגוזי המלח, ובוזקים על הפופקורן.

תכינו הרבה מפיות....

המשך קריאה

נמאס לכם כל ערב לאכול את אותו הטעם?
חברים, אני שמח לבשר שמצאתי מתכון מצויין לפופקורן. מתכון המתאים לטעם הישראלי: לא אין מדובר בפופקורן בטעם חומוס אלא, שימו לב:

פופקורן בטעם זעתר


פופקורן עם קצת מלח ועם הרבה זעתר הוא שילוב שהולך מצויין. הטעמים משתלבים משלימים זה את זה בצורה יוצאת מן הכלל.

להכנה:

  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות זעתר
  • חצי כוס גרעיני פופקורן
  • מלח לפי הטעם


להדליק את הכיריים על חום גבוהה, להכניס את השמן, הזעתר והפופקורן ולסובב.
להמתין כדקה וחצי את גמר הפיצוח.
לרוקן לקערה

להוסיף מלח לפי הטעם.

שימו לב - יש להמתין לפחות 2 דקות עד שהלחות תצא. בזעתר ישנו לחות נוספת כך שחייבים להתאפק ולא לזלול עד לייבוש וקבלת פריכות.


הצלחה מובטחת!

המשך קריאה

 

המצרכים

  • חפיסת שוקולד חלב מפורר לחתיכות
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כוס חמאה או מרגרינה
  • 6 כוסות פופקורן מוכן
  • רבע כוס סירופ תירס בהיר
  • חצי כוס קוקוס טחון
  • חצי כוס אבקת סוכר

 

 

כ 45 דקות לפני ההגשה מבשלים את חתיכות שוקולד, החמאה וסירופ תירס על חום גבוה למשך 3 - 4 דקות תוך כדי ערבוב עד להמסת השוקולד.

מוסיפים את אבקת סוכר ותמצית וניל, לאחר מכן מוסיפים את הפופקורן והקוקוס לתערובת השוקולד.

מערבבים בעדינות על לקבלת מרקם אחיד.

יוצקים לתבנית אפייה משומנת ונותנים להתקרר.

נועלים את הדלת שלא יבואו אורחים ובתאבון.

 

המשך קריאה

פשוט וקל!

מכינים פופקורן בסיר על פי ההוראות.

מיד עם ריקון הסיר, מוסיפים תבלין של אבקת שום וצמחים.

מוסיפים מלח על פי הטעם ונהנים.

המשך קריאה

גרעיני פופקורן להכנה בסירלאחרונה מצאתי אריזה חדשה של גרעיני הפופקורן של חברת סוגת. האריזה של 800 גרם והחידוש הוא בואקום. על פניו נראה מעניין לבדוק איך משפיעה אריזת הוואקום על טריות הפופקורן.

רכשתי שקית אחת במחיר גבוה ביותר מ-20% מהמחיר הרגיל ומה אגיד לכם? אני חייב לציין שדי התאכזבתי וחוץ מה תסססססססס הארוך שנשמע בפתיחת השקית לא ממש הרגשתי בהבדל בטעם או בפריכות.

לעניות דעתי חבל על הכסף.

 

המשך קריאה

איזה יופי של שילוב: חריף מתוק ומלוח. רוצים להכניס קצת "פלפל" לטעם? הוסיפו בשלב ההכנה כף אחת או שתיים של צ'ילי מתוק. יש להוריד את האש לדרגת בינונית-גבוהה ולקחת בחשבון שזמן ההכנה מתארך קצת. להקפיד לסובב כל הזמן כדי שהגרעינים לא ידבקו לסיר.

בגמר ההכנה יש לרוקן ולהוסיף מלח על פי הטעם. יוצא פופקורן קצת חריך, קצת מתוק וקצת מלוח אך בעיקר מאוד קראנצ'י. 

שימו לב שלמרות הסוכר ברוטב - הסיר נשאר נקי.

 

המשך קריאה

איך נפלו גיבורים. אני לא מאמין אבל כמו שנאמר מאיגרא רמא לבירא עמיקתא. גרעיני הפופקורן של מיה שרכשתי השבוע ( טובים לשימוש עד יוני 2014) הם באיכות הכי עלובה שפגשתי מזה שנים. אפילו הגרעינים של סוגת של לפני שנה היו טובים יותר. לא פלא שרכשתי אותם במבצע ברמי לוי במחיר של 2 ק"ג ב- 12 ש"ח. פשוט מאוד זרקתי את הכסף לפח. הגרעינים מתאימים יותר כאוכל לציפורים מאשר לאוהבי פופקורן.

לכן בשלב זה ועד שאני אראה שיפור ניכר אני ממליץ כרגע רק על סוגת.

 

 

המשך קריאה

פופקורן בטעם חמאה עם אפיולהאחד מהניסויים שלי לאחרונה הוכתר בהצלחה מרובה.  עץ הזית הוציאה 2 שמנים חדשים פרווה. 

קניתי את שמן הקנולה בטעם חמאה. יותר יקר משמן רגיל אבל הטעם: חבל על הזמן. מומלץ מאוד.

הבעייה היחידה היא שהריח של ההכנה מזעיק את כל באי הבית...

עדכון: לאחרונה ניסיתי גם את השמן בטעם אגוזים. לצערי אין כמעט הבדל בטעם בין שמן קנולה רגיל. לכן מומלץ רק השמן בטעם חמאה למי שאוהב טעם עמוק של פופקורן.

 

המשך קריאה

popcorn-packageחברת סוגת מספקת אריזה נוחה לאורז, סוכר, סוכר חום. משום מה הם לא כל כך מתחשבים בנו - אוהבי הפופקורן. מה עושים?

לוקחים את אחת האריזות שלהם , וממלאים בפופקורן. כך ניתן לשפוך בנוחות את הכמות המומלצת של הגרעינים מבלי שהם יתפזרו על כל השיש. גם ניתן לסגור את הבקבוק כדי לשמור על הטריות של גרעיני התירס.

 

המשך קריאה

פופקורן שופרסלבכל פעם שאני עורך השוואה בין סוגי הגרעינים מתגנבת ללבי ציפייה שאולי הפעם הגיע משלוח חדש וטרי של גרעינים. לאכזבתי ולאכזבתכם בבדיקה שערכתי היום בין גרעיני סוגת לבין גרעיני סופרסל של מיה נוכחתי לדעת שאין שינוי משמעותי בין הבדיקה של חורף 2013.

הבדיקה נעשתה לפני התבלון במלח בכדי שניתן יהיה להבחין בתר קלות בטעמי לוואי שונים.

לפי ההתרשמות שלי גרעיני הפופקורן של   סופרסל (מיה) מקבלים ציון של 70 בעוד שגרעיני סוגת מקבלים ציון של 80.

 

המשך קריאה

טעם מיוחד!

 

הכינו פופקורן רגיל בסירפופ על פי הכנת פופקורן ורוקנו אל קערה.

בסיר קטן חממו 5 כפות של חמאה.

לאחר שהחמאה מתחממת הוסיפו 2-3 כפות של רוזמרין קצוץ וכף של לימון מגורד לחמאה והורידו מהכיריים.

לאחר מנוחה קלה של מספר דקות, צקו את רוטב החמאה על הפופקורן תוך כדי ערבוב והוסיפו מלח על פי הטעם.

בתאבון.

המשך קריאה

מדוע פופקורן נתקע בשיניים?

ישנם רווחים בין השיניים לחניכיים הנקראים pockets. גודלם נע בד"כ בין 1-3 מ"מ. אך ישנם מקרים בהם הם גדולים יותר. לאחר שאנו לועסים הקליפה של גרעיני הפופקורן (החומה) עשוייה להיכנס ברווחים אלו. בנוסף לכך התפרחת הרכה של הפופקורן עשוייה להישאר על השן וליצור מעין "כתר".

ובכן מה עושים?

ישנן מספר דרכים לנקות את הפה והשיניים לאחר אכילה של פופקורן:

1. שטיפת הפה במיי מלח חמים/פושרים

2. צחצוח יסודי של השיניים

3. שימוש בחוט דנטלי 

4. שימוש בקיסם 

5. טלפון לשיננית.....

 

בתאבון.

 

המשך קריאה

פופקורן מתןק דיאטטי כל אחד אוהב פופקורן מתוק. מצד שני אף אחד לא אוהב לנקות את הסיר. מה עושים?

מתחילים להכין פופקורן בצורה רגילה:

מכניסים את השמן ואת גרעיני הפופקורן, ואז לוקחים ממתיק דיאטטי (חשוב לבדוק שהוא מתאים לבישול) ונותנים 3-4 שפריצים קטנים ( לפי הטעם).

ממשיכים לערבב כרגיל על אש בינונית-גבוהה.

לאחר ריקון הסיר מוסיפים מלחת ממתינים 2 דקות שהפופקורן יתייבש מהלחות וקדימה הסתער...

 

בתאבון

 

המשך קריאה

לפעמים  צריך מזל בחיים. 

אבוי נשארתי יומיים ללא פופקורן, לכן אישתי היקרה רצה לרמי לוי. מה רבה הייתה הפתעתה שלא היה עוף. רק מאוחר יותר נזכרנו שמדובר בעיד אל פיטר ולכן המשחטות מושבתות. טוב לפחות היא תהיא פופקורן. מאחר ולא היה סוגת היא קנתה שתי חבילות של גרעיני פופקורן מיה. חזרה הבייתה ומיד התנצלה שהיא יודעת אבל לא היה סוגת לכן עדיף גרעיני פופקורן של מיה מלא כלום.

בצהרים הכנתי את הסיר הראשון של היום. מיד כשהגרעינים התחילו להתפוצץ ידעתי שהולכת להיות הפתעה. כל פיצוץ היה "פיצוץ גרעיני"  תרתי משמע ! כשפתחתי את המכסה היגיע הסימן השני: ריח מצויין של פופקורן טרי. מיד לקחתי את האריזה ובדקתי: עדיף להשתמש לפני 17/01/2015 !!!  סימן שיש כאן סחורה חדשה!!

הטעם כמובן לא איכזב - טעם שכבר לא טעמיתי במשך כשנה וחצי. פופקורן מעולה .

 

המשך קריאה

sirpop פופקורן

 

סירפופ - סיר פופקורן 

 120 ש"ח - איסוף עצמי ממודיעין

קנה עכשיו

145 ש"ח - בדואר רשום

קנה עכשיו

180 ש"ח - בדואר שליחים  

קנה עכשיו

ppהרכישה מאובטחת באמצעות  


 

מכירות ישירות, וועדי עובדים, ורכזי 

רכישות קבוצתיות מוזמנים ליצור קשר.

נשמח לסייע לאנשים עם מוגבלויות לרכישה באמצעות הטלפון.

 08-9701090